Ugnsbakad ballerinagröt

0kommentarer

Hej ♥
Flera av er har klagat på min dåliga uppdatering, och jag lovar att jag ska försöka vara mer aktiv. Så jag får kompensera detta med ett helt sjukt gott
recept på en söt, ugnsbakad gröt med en krämig choklad och jordnötstopping! Denna gröt blev så fantastiskt god att hela veckan fick min frukost bestå av den. Vill aldrig att den ska ta slut, haha! Receptet kommer ursprungligen från Sofies fina blogg; http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/, men jag har gjort om receptet till en lite annan variant. Detta mina vänner, är ren kärlek!

UGNSBAKAD BALLERINAGRÖT
Gröten
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk sötning (jag använder stevia strö, men honung, agave, socker, etc borde också fungera utmärkt)
½ mosad banan
1 äggvita
2-3 msk kesella/kvarg/turkisk yoghurt

Choklad och jordnötstopping:
½ mosad banan
1-2 msk jordnötssmör (går att byta ut mot vilket nötsmör som helst)
1 msk kakao
2 msk kesella/kvarg/ turkisk yoghurt

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Gör först gröten genom att blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sen resten.
3. Häll gröten i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca. 10 minuter (beror lite på vad man har för ugn, så räkna med någon minut plus/minus)
4. Toppingen gör du medan gröten är i ugnen genom att bara blanda alla ingredienser till en smet.
5. Ta ut gröten när den är klar och låt den svalna i några minuter (den ska ätas varm, men det är inte så mysigt när formen fortfarande är varm), bred sedan på ett tjockt lager av choklad/jordnötskrämen ovanpå gröten. Jag toppade också min med hallon och blåbär, men det är heeelt valfritt.
6. Ät! :D

Får mig att tänka på ballerinakakan. Såååååå gott!

Bilderna är tagna med min iPhone, så dem är ganska tråkiga. Men jag hoppas ni kan leva med det! ;) Nu ska jag gå och göra något mer att äta (huuuungrig) och titta på Det Okända! Hej då ♥

Kommentera

Publiceras ej